ثبت آدرس در ترکیه برای اتباع خارجی

ثبت آدرس در ترکیه

ثبت آدرس در ترکیه برای اتباع خارجی از اهمیت بالایی برخوردار است و نقش مهمی در فرآیند اقامت افراد دارد. اولین کاری که بعد از اخذ اقامت باید انجام بدهید ثبت آدرس محل زندگی خود در کشور ترکیه می باشد.

با توجه به اینکه سیستم دولت ترکیه به صورت یکپارچه برای تمامی ارگانها و ادارات طراحی شده است، در تمامی امورتان در کشور ترکیه نبازمند داشتن آدرس ثبت شده در سیستم یکپارچه دولت ترکیه خواهید داشت. به همین دلیل داشتن آدرس مشخص در سیستم برای تمامی شهروندان و علی الخصوص اتباع خارجی از اهمیت بسیاری برخوردار است. 

در موقع تمدید کارت اقامت نیز ارائه برگه آدرس ثبت شده به اداره مهاجرت یکی از الزامات می باشد. افرادی که نسبت به تمدید اقامت اقدام می کنند، باید موقع پرکردن فرم راندوو آدرس ثبت شده در سیستم دولت ترکیه داشته باشند و همان آدرس را در برگه راندوو وارد نمایند. 

حال به نحوه ی ثبت آدرس در ترکیه می پردازیم. سالهای قبل اتباع خارجی همانند شهروندان ترک برای ثبت آدرس محل اقامت از اداره نفوس منطقه خود اقدام میکردند. ولی با توجه قانونهای جدیدی که دولت برای خارجیان مقیم کشور در نظر گرفتند، ثبت آدرس برای اتباع خارجی مقیم ترکیه فقط از طریق اداره مهاجرت انجام می پذیرد. 

فرم آدرس در e-devlet

برای جلوگیری از ازدحام بیش از حد در ادارات مهاجرت شهر استانبول، ثبت آدرس به صورت منطقه ای و در اداره مهاجرت هر منطقه به صورت مشخص شده انجام می پذیرد. در زیر آدرس ادارات مهاجرت برای هر منطقه از شهر استانبول را که توسط دولت مشخص شده است، آورده ایم.

 – ساکنین مناطق باجیلار، باهچلی اولر، باکرکوی، بشیکتاش، اسنلر، ایوب سلطان، گونگورن، شیشلی، کائیتهانه، سارییر برای ثبت آدرس و یا تغییر آدرس باید به اداره مهاجرت کومکاپی مراجعه نمایند. 

ساکنین مناطق آرناووت کوی، آوجیلار، باشاک شهیر، بویوک چکمجه، کوچوک چکمجه، چاتالجا، اسنیورت، سیلیوری، بیلیکدوزو برای ثبت آدرس و یا تغییر آدرس باید به اداره مهاجرت اسنیورت مراجعه نمایند. 

ساکنین مناطق بایرام پاشا، بی اوغلو، قاضی عثمان پاشا و فاتیح برای ثبت آدرس و یا تغییر آدرس باید به اداره مهاجرت فاتیح واقع در خیابان وطن مراجعه نمایند. 

ساکنین مناطق کارتال، پندیک، توزلا، مال تپه، سلطان بیلی و سانجاک تپه برای ثبت آدرس و یا تغییر آدرس باید به اداره مهاجرت سلطان بیلی مراجعه نمایند.

ساکنین مناطق آتاشهیر، بیکوز، چکمه کوی، عمرانیه، اسکودار و کادیکوی برای ثبت آدرس و یا تغییر آدرس باید به اداره مهاجرت عمرانیه مراجعه نمایند.

مدارک لازم برای ثبت آدرس در ترکیه از طریق اداره مهاجرت

  • کپی کارت اقامت ترکیه
  • کپی پاسپورت 
  • کپی سند مالکیت (در صورت خرید ملک)
  • کپی قرارداد اجاره به صورت نوتر شده (در صورت اجاره ملک)
  • ارائه یکی از قبوض آب، برق و گاز واحدی که آدرس اقامت در آن ثبت خواهد شد.

با ارائه مدارک بیان شده به اداره مهاجرت آدرس شما در همان لحظه به ثبت خواهد شد و شما می توانید برگه ی اقامت ثبت شده ی خود را از طریق سامانه ی e-devlet دریافت نمایید. همانطور که در ابتدا نیز اشاره کردیم ثبت آدرس در ترکیه برای اتباع خارجی فقط از طریق اداره مهاجرت انجام می پذیرد. برای انجام این کار در اداره مهاجرت نیاز به اخذ راندوو از قبل نخواهد بود.

فرم آدرس ثبت شده در ترکیه

شرایط خاص در ثبت آدرس در ترکیه

در برخی شرایط امکان ثبت آدرس در ترکیه از طریق اداره مهاجرت بسیار سخت خواهد بود. به همین دلیل شما می توانید مستقیما از طریق اداره نفوس اقدام نمایید. 

یکی از این شرایط خاصی که بیان کردیم این است که آدرسی که میخواهید در آن اقامت شما ثبت شود پر باشد. یعنی اسم فردی دیگر در آن آدرس ثبت شده باشد. در اینجور موارد کارمندان اداره مهاجرت نمی توانند اقدام به حذف افراد ثبت شده در آدرس مورد نظر نمایند و شما باید مستقیما از طریق اداره نفوس جهت خالی کردن اقامت آدرس مورد نظر اقدام نمایید. 

برای این کار قبل از انجام هر کاری نسبت به ثبت راندوو از اداره نفوس منطقه خود اقدام می نمایید. برای ثبت راندوو وارد سایت https://randevu.nvi.gov.tr/ می شوید. در صفحه ی باز شده DİĞER NÜFUS OLAYLARI را انتخاب می کنید و با تکمیل مراحل نسبت به ثبت روز راندوو اقدام می نمایید. 

سایت اداره نفوس ترکیه

مدارکی که باید برای اداره نفوس ارائه دهید فقط یکی از قبوض آب، برق و یا گاز به همراه اصل کارت کیملیک خواهد بود. در حال حاضر اداره نفوس برای ثبت آدرس در ترکیه از شما قرارداد نوتری اجاره نامه و یا کپی سند ملکی از متقاضی نمی خواهد. 

پس از اعلام درخواست شما به اداره نفوس جهت ثبت آدرس در ترکیه، از اداره امنیت منطقه درخواست می شود که اقامت شما در آن آدرس مذکور را تایید کنند بعد از بررسی اداره امنیت منطقه و ارائه گزارش به اداره نفوس، اداره نفوس نسبت به ثبت و یا تغییر آدرس اقدام می نماید. این پروسه از کار می تواند تا یک ماه نیز به طول انجامد.

عدم ثبت آدرس در ترکیه در مناطق ممنوعه برای اتباع خارجی

دولت ترکیه برای سازماندهی کردن تعداد مهاجران خارجی در طی دو سال اخیر قوانینی اعمال کرد که یکی از این قوانین ممنوع کردن برخی از مناطق برای اسکان و ثبت آدرس اتباع خارجی بود. 

بدلیل افزایش تعداد مهاجر در برخی از مناطق کشور، دولت ترکیه تصمیم گرفت تا مناطقی را که تعداد مهاجران آن بالای 20 درصد است را به عنوان مناطق ممنوعه اعلام کردند. در مورد مناطق ممنوعه کشور ترکیه در مقاله جداگانه ای کامل اشاره کردیم که در این مقاله لیست مناطق ممنوعه آورده شده است. 

از تاریخ هفتم اکتبر سال 2022 که آخرین لیست مناطق ممنوعه توسط وزیر کشور وقت ترکیه اعلام شده، ثبت آدرس اتباع خارجی جدید در این مناطق ثبت نمی شود. تنها دانشجویان از این قانون مستثنی هستند و می توانند در تمامی مناطق اسکان یافته و ثبت آدرس نمایند. همچنین اتباع خارجی که دارای ویزای کار در کشور ترکیه هستند، می توانند در منطقه ای که در آنجا کار میکنند ثبت آدرس انجام دهند حتی اگر آن منطقه، یکی از مناطق ممنوعه ی بیان شده در لیست اعلامی باشد.

شرکت الومیگرنت با داشتن مجوز رسمی از کشور ترکیه و با دارا بودن چندین سال سابقه در زمینه خرید و فروش ملک و امور اقامتی در خدمت مشتریان عزیز می باشد. 

پیوست به گفتگو

مقایسه ملک ها

مقایسه