دریافت اقامت در ترکیه

دریافت اقامت در ترکیه

کشور ترکیه یکی از کشورهایی است که هم از نظر فرهنگی و هم از نظر مسافتی خیلی نزدیک به کشور ایران است و سالانه پذیرای ایرانیان زیادی است که به قصد اقامت و یا گردش به این کشور می آیند. چندین روش برای اخذ اقامت در کشور ترکیه وجود دارد، اما روشی که در سال های اخیر هموطن های ما توانسته اند به این کشور مهاجرت کنند، اقامت توریستی از طریق اجاره ی ملک بوده است. اما به تازگی به دلیل رد کردن اقامت های توریستی از طریق اجاره ی ملک، اتباع خارجی برای اخذ اقامت کشور ترکیه نسبت به خرید ملک در ترکیه به ارزش بالای 75 هزار دلار اقدام می کنند.

دریافت اقامت در ترکیه

به طور کلی، مدت زمان حضور در ترکیه برای ایرانیان بدون دریافت اقامت، سه ماه می باشد، ایرانیان برای اقامت در طی این مدت نیازی به دریافت ویزا ندارند. البته لازم به ذکر است که افراد در طی این مدت اقامت، امکان تجارت و یا تحصیل را ندارند .

در صورتی که فرد قصد اقامت بیش از سه ماه در خاک ترکیه را داشته باشد باید نسبت به اخذ اقامت در کشور ترکیه اقدام نماید. چندین روش برای اخذ اقامت در کشور ترکیه وجود دارد که به شرح زیر می باشد:

  1. اخذ اقامت توریستی با اجاره ملک
  2. اخذ اقامت توریستی با خرید ملک
  3. اخذ اقامت کاری (شروع یک شغل و یا فعالیت تجاری بر اساس قوانین دولتی کشور)
  4. اخذ اقامت به واسطه ازدواج با فرد ترک
  5. اخذ اقامت تحصیلی (پذیرش از دانشگاههای کشور ترکیه)

اقامت توریستی از طریق اجاره ملک

اخذ اقامت توریستی از طریق اجاره در ترکیه قبلا آسان ترین و راحت ترین راه برای دریافت اقامت در ترکیه بود اما در سال های اخیر سختگیری برای اخذ اقامت توریستی (مخصوصا برای افرادی که برای اولین بار نسبت به دریافت کارت اقامت اقدام میکنند) می شود. برای افرادی که نسبت به تمدید اقامت توریستی خود که از طریق اجاره نامه دریافت کرده بودند نیز سختگیری هایی انجام می شود ولی فعلا در صورت ارائه ی مدارک دقیق و درست تمدید اقامتشان انجام می پذیرد. لازم به ذکر است دولت ترکیه در کل کشور مناطقی را به عنوان مناطق ممنوعه برای اقامت خارجیان اعلام کرده است. با بررسی لیست محله های ممنوعه می توانید نسبت به اجاره ی واحد در مناطق سفید اقدام نمایید. لذا قبل از اجاره ی ملک نسبت به مناطق ممنوعه ای که توسط دولت اعلام شده است حتما دقت داشته باشید.

مدارک مورد نیاز برای اخذ اقامت توریستی با اجاره ملک به شرح زیر می باشد:

1- اجاره خانه و نوتر کردن اجاره نامه (حضور مالک برای انجام نوتر الزامی شده است)

2- اخذ بیمه سلامت (افراد زیر 18 سال و بالای 65 سال معاف هستند)

توجه: برای افراد زیر 18 سال ارائه گواهی ولادت (ترجمه ی شناسنامه) الزامی می باشد.

3- پر کردن فرم راندوو در سایت اداره مهاجرت و پرینت آن فرم جهت ارائه به کارشناسان اداره مهاجرت

4- اصل و کپی گذرنامه از صفحه اول و صفحه ی مهر آخرین ورود به کشور ترکیه

توجه: اگر بعد از ورود به کشور ترکیه، پاسپورت تعویض کردید، حتما کپی پاسپورت قدیم در مدارک ارائه شود.

5- چهار قطعه عکس 6 در 4

6- گرفتن شماره مالیاتی از اداره مالیات کشور ترکیه (ورگی دایرسی)

7- پرداخت هزینه های دولتی از اداره مالیات کشور ترکیه (به صورت حضوری و یا پرداخت از طریق سایت اداره ی مالیات)

8- کپی پشت و رو کارت اقامت (برای تمدیدی ها)

9- ارائه ی برگه ی آدرس محل سکونت (برای تمدیدی ها): اگر قبلا در اداره ی نفوس آدرس تان را ثبت کرده اید، می توانید از برنامه ی e-devlet این برگه را تهیه و به اداره ی مهاجرت ارائه دهید، در غیر اینصورت حتما قبل از روز راندوو نسبت به ثبت آدرس از اداره ی نفوس اقدام نمایید.

10- کپی سند خانه (دریافت از صاحب خانه) و برگه ی نوماراتاژ (دریافت از شهرداری منطقه محل سکونت) (برای افرادی که برای بار اول اقدام به گرفتن اقامت می کنند.)

11- ارائه برگه ی تمکن مالی از حساب بانکی ترکیه (در صورت داشتن حساب بانکی در ترکیه) و یا از حساب بانکی ایران (لازم است که نامه ترجمه شده و به تایید سفارت ترکیه بیاید)

توجه داشته باشید که پس از دریافت کارت اقامت حتما نسبت به ثبت آدرس از طریق اداره ی مهاجرت اقدام کنید و آدرس محل زندگیتان در ترکیه را ثبت نمایید. (این کار قبلا در اداره ی نفوس انجام میشد.)

براساس شرایط بوجود آمده و سختگیری هایی که توسط اداره ی مهاجرت کشور ترکیه انجام میگیرد نسبت به ماموری که مدارکتان را تحویل میدهید شاید مدارک بیشتری علاوه بر مدارکی که در بالا عنوان کردیم از شما خواسته شود مانند فرمی که در آن علت و هدف شما از دریافت اقامت ترکیه پرسیده شده است.

در صورتی که به هر دلیلی اقامت شما رد شد، شما میتوانید ابتدا نسبت به نظر اداره ی مهاجرت اعتراض کنید که معمولا نتیجه ی اعتراض منفی می باشد. در اینصورت شما تا 6 ماه نمی توانید نسبت به اخذ اقامت به همان طریقی که قبلا اقدام کردین و رد شده است اقدام کنید. همچنین برای اقدام به اخذ اقامت کشور ترکیه به هر طریق دیگر، حتما باید از کشور ترکیه خارج شده و دوباره وارد خاک این کشور شوید. دقت داشته باشید که در اقامت ترکیه، فراهم کردن تمامی مدارک، موضوع بسیار مهمی است که می بایست به صورت کاملا صحیح انجام شود.

نکته آخر برای عزیزانی که قصد تمدید اقامت خود دارند، این است که حتما دو ماه زودتر از تاریخ پایان اقامت خود نسبت به تمدید اقامت خود اقدام نمایند.

اخذ اقامت کاری

در صورتی که کارت اقامت توریستی شما دارای اعتبار باشد، شما می توانید نسبت به استخدام در شرکتی جهت اخذ اقامت کاری اقدام نمایید. در حقیقت دریافت مجوز کار در این کشور نیازمند دارا بودن کارت اقامت یا کیملیک می باشد .

این مجوز در شرایطی داده می شود که استخدام فرد توسط یک شخص ترک صورت پذیرفته باشد و در طول این مدت هم بیمه فرد واریز شده باشد. کلیات دریافت ویزای کار یا همان کارت چالیشما ایزین در مقاله ی ویزای کار در کشور ترکیه (چالیشما ایزین) آورده شده است.

 

 

 

پیوست به گفتگو

مقایسه ملک ها

مقایسه