شهر آنتالیا مرکز استان آنتالیا بوده و به عنوان پایتخت گردشگری کشور ترکیه شناخته شده است. از سال 1980 میلادی با توجه به شرایط آب و هوایی شهر آنتالیا، این شهر گردشگران زیادی را به خود جذب کرد و بر این اساس این شهر با سرعت بالایی توسعه یافت.
هم اکنون شهر آنتالیا جزء 5 شهر پرجمعیت شهر ترکیه می باشد. اقتصاد این شهر بر پایه کشاورزی، گردشگری و تجارت می باشد. سالانه میلیون ها گردشگر و توریست از سراسر دنیا از زیبایی های شهر آنتالیا بازدید میکنند.
استان آنتالیا یک مرکز گردشگری در جنوب ترکیه با مرکزیت سواحل مدیترانه است. آنتالیا از سمت شمال به بوردور، اسپارتا و قونیه، از سمت شرق به کارامان، مرسین، از سمت غرب به موغلا و از سمت جنوب به دریای مدیترانه احاطه می شود. کل منطقه آنتالیا در مجاورت دریای مدیترانه قرار دارد و آب و هوای این استان تحت تاثیر دریای مدیترانه می باشد.
استان آنتالیا از 19 منطقه و شهرداری و 914 محله تشکیل یافته است. براساس آمار سال 2023 میلادی تعداد حمعیت استان آنتالیا درحدود 2 میلیون و 696 هزار نفر می باشد. پرجمعیت ترین منطقه آنتالیا منطقه کپز می باشد.
شهر آنتالیا
تاریخچه شهر آنتالیا
در سال 1923 تغییرات زیادی در آنتالیا رخ داد. این منطقه که در دوره عثمانی سنجاق بود در دوره جمهوری به استان تبدیل شد. در دوره 1950 الی 1960 میلادی این شهر در زمینه صنعتی شروع به توسعه کرد و با افزایش جمعیت و مهاجرت مردم از روستا به شهر تلاش بر این شد که شهری سازماندهی شود که پاسخگوی نیازهای مردم باشد.
تغییرات اجتماعی، فرهنگی و کالبدی که با مهاجرت در شهر ایجاد می شد از سال 1950 در شهر شروع به افزایش شد.
از سال 1974، بخش جنوبی آنتالیا به عنوان منطقه گردشگری اعلام شد و کارهای زیرساختی آغاز شد، ساخت بندر تکمیل شد، ظرفیت فرودگاه افزایش یافت، پروژه بندر قدیمی و کالیچی عملی شد، جاده فتحیه-کاش، آنتالیا ساخته شد. در نتیجه بارگیری، این شهر از دهه 1970 تا پایان دهه 1990 به یک مرکز گردشگری بسیار مهم تبدیل شد. ساختار شهری آنتالیا به ویژه از اواخر دهه 1990 با مهاجرت بیشتری نسبت به دوره قبل مواجه شده است و این امر باعث تخریب بافت طبیعی شهر، افزایش تقاضا برای مسکن و شلوغ شدن شهر شده است.
آنتالیا با حکمی که در سال 1993 صادر شد، عنوان کلان شهر را به دست آورد. و با توجه به این حکم استان آنتالیا در شعاع کیلومتری گسترش یافت.
مکان های دیدنی شهر آنتالیا
1- Kaleiçi:
گردش در خیابان های تاریخی آنتالیا بسیار لذت بخش است. در این گردش، شما فرصت بازدید از بسیاری از سرمایه های فرهنگی را خواهید داشت. مهمترین مکانهای دیدنی در این بخش دروازه هادریان (سه دروازه)، مناره یولی، بنای سلجوقیان و بندر قدیمی می باشد که حتما بازدید از این مکانها را در برنامه های گردشی خود قرار دهید.
2- موزه آنتالیا:
در این موزه یافتههای باستانشناسی غنی آنتالیا و اطراف آن به نمایش گذاشته شده است، موزه آنتالیا در سال 1972 به ساختمان فعلی انتقال یافته است و این موزه برنده جایزه ویژه شورای اروپا شد. ساختمان موزه متشکل از 13 سالن نمایشگاه و نمایشگاه باغ می باشد.
3- آبشار Düden:
در نقطه ای که به آن دودن باشی گفته می شود رودخانه دودن به دو شاخه جداگانه تقسیم می شوند. یکی از شاخه های آن دودن پایین (آبشار کارپوزکالدیران) و دیگری آبشار دودن بالا است. نهر این دو شاخه با ایجاد آبشاری به مدیترانه می ریزد. در حالی که آبشار دودن پایین از صخره های نزدیک لارا به دریا می ریزد، منطقه ای که آبشار دودن بالا (آبشار اسکندر) در آن قرار دارد به عنوان یک پیک نیک و منطقه تفریحی استفاده می شود.
4- پلاژ و ساحل کنیالتی (Konyaaltı Plajı):
ساحل کنیالتی یکی از دو ساحل بزرگ آنتالیا است. از ساحل سنگ ریزی براساس فصلی که در آنتالیا هستین می توانید از دریایی گرم یا مواج لذت ببرید. علاوه بر این، دسترسی به یک ساحل بسیار زیبا از داخل شهر لذت خاصی را به همراه دارد.
5- ساحل و پلاژ لارا (Lara Plajı):
ساحل شنی که در نزدیک ترین نقطه در خارج آنتالیا قرار دارد، امروزه بهشت گردشگری است. این ساحل که زمانی مردم آنتالیا در آن کمپ هایی به نام اوبا برپا می کردند و ماه های تابستان را در آن می گذراندند، اکنون با هتل های مجلل و لوکس تزئین شده است. با وجود ماسه های ریز و آب گرم ساحل لارا در ماه های تابستان به سختی می توان جایی برای قدم گذاشتن در ساحل پیدا کرد.
6- موزه باستان شناسی آنتالیا:
موزه باستان شناسی آنتالیا، که در سال 1922 در کنییالتی تأسیس شد، میراث تاریخی و فرهنگی این شهر را روشن می کند. می توان نزدیک به 5 هزار اثر با موضوعات مختلف را در موزه دید. یافته های زیادی از یکی از باستانی ترین شهر ترکیه یعنی آنتالیا و اطراف شهر در این موزه جمع آوری شده است، شما می توانید این یافته ها و آثار باستانی را بررسی کرده و دانش باستان شناسی خود را غنی کنید.
7- تئاتر باستانی آسپندوس (Aspendos):
قدمت تئاتر باستانی آسپندوس که در داخل مرزهای منطقه سریک واقع شده است، به قرن دوم برمی گردد. این سازه که توسط رومی ها ساخته شده است، به عنوان یکی از محبوب ترین شگفتی های معماری آنتالیا توصیف می شود.
7- آبشار کورشونلو (Kurşunlu):
آنتالیا به خاطر آبشارها و شهرهای باستانی اش معروف است. یکی از معروف ترین آبشارها آبشار کورشونلو است. این آبشار به بازدیدکنندگان خود فرصت خنک شدن در ماه های تابستان را می دهد. این آبشار یکی از مکان هایی است که مردم محلی برای رهایی از گرمای سوزان تابستان انتخاب می کنند. این دره متشکل از هفت آبشار کوچک و در مساحتی به طول 2 کیلومتر گسترده شده است.
مکان های دیدنی خارج از شهر آنتالیا
- غار کاراین (Karain)
- شهر باستانی پرگه (Perge)
- شهر باستانی ترمسوس (Termessos)
- شهر کوچک ساحلی Çıralı-Olimpos
- شهر باستانی فازلیس (Phaselis)
- شهر باستانی دمره (میرا) Demre (Myra)
- کلیسای نیکولاس (Nicholas Kilisesi) یا کلیسای بابانوئل
- شهر باستانی ککووا (Kekova)
- شهر باستانی آسپندوس (Aspendos)
- شهر سیده (Side)
- موزه سیده (Side Müzesi)
- آبشار ماناوگات (Manavgat)
- قلعه آلانیا و Kızılkule
- موزه آلانیا
آب و هوای آنتالیا
آب و هوای آنتالیا با توجه به قرار گیری در مجاورت دریای مدیترانه، مدیترانه ای بوده که در فصل تابستانی کاملا آفتابی و گرم و در فصل زمستانی دارای آب و هوای معتدل می باشد. دمای شهر آنتالیا معمولا ۳۰ درجه سانتی گراد می باشد و در فصل زمستان معمولا تا ۵ درجه سانتی گراد پایین می آید.
بهترین زمان برای مسافرت به شهر زیبای آنتالیای ترکیه فصول بهار و تابستان می باشد. اگر قصد اقامت در هتل های شهر آنتالیا را دارید در این فصول از تمامی سرگرمی ها و امکانات هتل ها می توان استفاده کرد.
اگر شما قصد خرید آپارتمان و سرمایه گذاری در شهر زیبای آنتالیا را دارید می توانید با کارشناسان شرکت الومیگرنت در ارتباط باشید.