مناطق ممنوعه ترکیه برای اتباع خارجی

مناطق ممنوعه ترکیه

یکی از نکات مهمی که باید پیش از خرید ملک در ترکیه بدانید، آشنایی با مناطق ممنوعه ترکیه است. این مناطق، شامل مناطقی می‌ شوند که خرید ملک توسط اتباع خارجی در آن‌ها به دلایل قانونی یا امنیتی ممنوع است. اگر قصد سرمایه‌گذاری در املاک ترکیه را دارید، شناخت این مناطق و انتخاب صحیح مکان ملک، اهمیت زیادی دارد. برای آشنایی کامل با روند خرید ملک و شرایط آن، می‌ توانید مقاله ما درباره خرید ملک در ترکیه را مطالعه کنید.

در این مقاله، علاوه بر ارائه لیست مناطق ممنوعه ترکیه برای اتباع خارجی، به قوانین اقامت و شهروندی از طریق خرید ملک نیز پرداخته شده است. همچنین تغییرات این قوانین در چند سال اخیر و محدودیت‌ هایی که دولت ترکیه از سال 2019 برای اقامت توریستی وضع کرده است، بررسی می‌ شود. این محدودیت‌ ها از ابتدای سال 2020 اجرایی شدند و در همان زمان، سخت‌گیری‌ هایی برای اتباع خارجی اعمال شد.

بعد از شیوع بیماری کرونا و محدودیت های ورود و خروج به کشور ها، دولت ترکیه این قانون را متوقف کرد و همچنان افرادی که به کشور ترکیه مهاجرت و نسبت به اخذ اقامت ترکیه اقدام میکردند، میتوانستند این اقامت را از طریق اجاره ی خانه دریافت نمایند.

البته استثنائاتی برای اقامت برخی از اتباع خارجی اعلام شده است که در زیر به آن موارد اشاره میکنیم:

  • دانشجویان اتباع خارجی می توانند در تمامی مناطق اقامت داشته و ثبت آدرس انجام دهند.
  • خارجیانی که در این مناطق به صورت رسمی کار میکنند و مجوز کار دارند.
  • مالکان خارجی که قبل از این تاریخ ملکی را خریداری کرده اند.

این افراد میتوانند از طریق اجاره یا سند واحدهایی که خریداری کردند نسبت به اقامت و ثبت آدرس محل اقامت خود اقدام کنند. لازم به ذکر است افرادی که قبلا در این مناطق و محله ها اقامت گرفته و ثبت آدرس کرده اند هیچگونه مشکلی در تمدید اقامت نخواهند داشت و می توانند اقامت خود را تمدید کنند.

پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید

ارائه فایلهای ملکی، قوانین و خبرهای بروز ترکیه

و اما محدودیت در پذیرش مهاجر و اعلام مناطق ممنوعه ترکیه در سال 2022 میلادی

با شروع سال 2022 و شروع روند عادی سازی تمامی کشور ها در مورد بیماری کرونا، دولت ترکیه تصمیم بر اجرایی کردن قانون بیان شده در سال 2019 (محدودیت در پذیرش اقامت توریستی) نمود. اما این محدودیت به شکلی متفاوت تر اجرایی شد. یکی از تغییرات در روند اخذ اقامت اعلام لیست مناطق ممنوعه ترکیه برای اتباع خارجی بود.

محله هایی را به عنوان مناطق ممنوعه ترکیه برای خارجیان اعلام کردند که در این مناطق خارجیان جدید الورود و کسانی که قبلا در این محله ها زندگی و ثبت آدرس نکرده اند، دیگر نمیتوانند نسبت به گرفتن اقامت و ثبت آدرس اقدام نمایند.

در شرح این قانون آمده است “محله هایی که حدود 25 درصد ساکنین آن را اتباع حارجی تشکیل میدهند، حق گرفتن اقامت و ثبت آدرس برای اتباع خارجی جدید ممنوع خواهد بود.” تعداد مناطق ممنوعه ترکیه در مرحله ی اول 781 محله بود.

محدودیت در پذیرش مهاجر در کشور ترکیه

علاوه بر ممنوع بودن ثبت آدرس و اخذ اقامت برای مستاجرین خارجی در مناطق ممنوعه ترکیه، اتباع غیر ترک که در این مناطق خانه هم خریداری کرده اند شامل این قانون می باشند و نمی توانند نسبت به اخذ اقامت اقدام نمایند.

از طرفی دیگر سخت گیری های شدیدی برای اتباع خارجی که برای بار اول نسبت به اخذ اقامت توریستی اقدام کردند، اعمال شد. به طوریکه رفته رفته درصد پذیرش اقامت توریستی برای اتباع خارجی تازه ورود را می رساند.

با توجه به سختگیری های بوجود آمده در مورد اخذ اقامت از طریق اجاره ملک، مهاجران مسیر اقامت از طریق پذیرش از دانشگاه (اقامت تحصیلی) را انتخاب نموده اند. اقامت تحصیلی، روشی بلند مدت و مستحکم برای اقامت در کشور ترکیه نخواهد بود و مشکلات خاص خودش را دارد. البته در اخذ اقامت تحصیلی شرایط سن در هر مقطع تحصیلی وجود دارد که باید قبل از اقدام به این اصل نیز توجه داشت.

از دیگر راههای اخذ اقامت که به اشتباه بیشتر تبلیغ می شود، اقامت از طریق ثبت شرکت می باشد. میتوانیم بگوییم این روش، روشی مناسب برای افرادی که صرفا قصد اقامت در ترکیه را دارند، نمی باشد. چرا که ثبت شرکت هزینه های بسیار فراوان نسبت به آنچه که اغلب تصور می کنند، دارد و قوانین سخت گیرانه ای از طرف دولت در اقامت کاری اعمال می شود. اقامت از طریق ثبت شرکت زمانی مناسب خواهد بود که شما واقعا تمایل به فعالیت تجاری در کشور ترکیه را داشته باشید. فقط این نکته را میتوان بیان کرد که اخذ اقامت از طریق ثبت شرکت راه حل ساده ای برای گرفتن اقامت در کشور ترکیه نمی باشد.

طبق خبری که وزیر وقت ترکیه آقای سلیمان سویلو در تاریخ 11 ژوئن سال 2022 بیان کرد، در تاریخ 1 جولای سال 2022 میلادی، درصد میزان اتباع خارجی در هر محله را به 20 درصد کاهش داد و بر همین اساس مناطق ممنوعه ترکیه از 781 محله به حدود 1200 محله افزایش یافت. در تاریخ هفتم اکتبر نیز وزیر وقت ترکیه، آقای سلیمان سویلو 8 منطقه را در شهر بزرگ استانبول به صورت کلی ممنوعه اعلام کرد و به این ترتیب تعداد محله های ممنوعه ترکیه در کل کشور به تعداد بالای 1200 محله رسید.

لازم دانستیم که در این بخش به این نکته هم اشاره ای داشته باشیم که ثبت آدرس برای اتباع خارجی فقط در اداره مهاجرت انجام میگیرد و مثل سالهای قبل ثبت آدرس در اداره ی نفوس انجام نمی پذیرد.

لیست مناطق ممنوعه در کشور ترکیه

لیست مناطق ممنوعه کشور ترکیه به صورت فایل PDF در زیر آورده شده است:

مناطق ممنوعه کشور ترکیه برای خارجیان

پس از اعلام لیست مناطق ممنوعه ترکیه در تاریخ ششم ژوئن سال 2022 میلادی که شامل 1200 محله بود، در تاریخ 7 ام اکتبر سال 2022 میلادی مناطق ممنوعه ی جدیدی به آن لیست توسط وزیر کشور ترکیه آقای سلیمان سویلو اضافه و اعلام شد. طبق اعلام وزیر کشور 8 منطقه در شهر بزرگ استانبول به صورت کلی برای اقامت خارجیان ممنوع شد. لیست مناطق ممنوعه ترکیه (شهر استانبول) به شرح زیر می باشد:

منطقه کوچوک چکمجه (küçükçekmece)

منطقه باشاک شهیر (Başakşehir)

منطقه باجیلار (Bağcılar)

منطقه آوجیلار (Avcılar)

منطقه باهچلی اولر (Bahçelievler)

منطقه سلطان قاضی (Sultangazi)

منطقه اسنلر (Esenler)

منطقه زیتون بورنو (Zeytinburnu)

تغییرات اعمال شده در اقامتهای موقت از طریق خرید ملک در ترکیه
(از 16 اکتبر 2023 میلادی به بعد برای اخذ اقامت ترکیه، ارزش ملک خریداری شده باید بالای 200 هزار دلار باشد)

قبل از تغییرات قوانین اقامتی از طریق خرید ملک، اتباع خارجی با خرید هر ملک در هر نقطه ای از کشور ترکیه میتوانست به راحتی نسبت به اقامت موقت اقدام نماید. در سال 2022 این قانون تغییر یافت، بطوریکه طبق قانون جدید سال 2022 میلادی ملکی که توسط اتباع خارجی خریداری می شود اولا نباید در مناطق ممنوعه اعلام شده باشد زیرا در صورت خرید از این مناطق ثبت آدرس و اقامت داده نمی شود ثانیا ارزش ملک خریداری شده باید بالای 75 هزار دلار در شهرهای بزرگ و بالای 50 هزار دلار در شهر های کوچک باشد.

و اما در تاریخ 16 ام اکتبر سال 2023 طبق تصمیم دولت و اعلام اداره مهاجرت از تاریخ 16 ام اکتبر سال 2023 میلادی برای اخذ اقامت از طریق خرید ملک، ارزش ملک خریداری شده در کل شهر های ترکیه باید بالای 200 هزار دلار باشد. افرادی که قبل از این تاریخ واحدی خریداری کرده اند می توانند با مراجعه به اداره ی مهاجرت طبق قانون 2022 (اخذ اقامت از طریق ملک به ارزش بالای 75 هزار دلار) نسبت به دریافت اقامت اقدام نمایند. 

در صورت عدم رعایت این قوانین جدید مهاجران و سرمایه گذاران خارجی نمی توانند نسبت به اخذ اقامت از طریق خرید ملک در کشور ترکیه اقدام نمایند. افرادی که قبل از اعلام این قانون نسبت به خرید ملک اقدام کرده بودند شامل این قانون نمی باشند و فقط در زمان تمدید کارت اقامت بایستی از طریق شرکت های رسمی کارشناسی ملک نسبت به تهیه ی گزارش کارشناسی ملک خودشان اقدام نموده و به همراه دیگر مدارک مورد نیاز به مامور اداره مهاجرت ارائه نمایند.

تغییر قانون در اقامت از طریق خرید ملک

از تاریخ 13 ژوئن سال 2022 میلادی مبلغ شهروندی ترکیه از طریق خرید ملک به 400 هزار دلار افزایش یافت:

طبق این قانون اتباع خارجی که قصد خرید ملک و اخذ شهروندی ترکیه را دارند بایستی ملکی به ارزش بالای 400 هزار دلار خریداری کنند. مبلغ شهروندی ترکیه از طریق خرید ملک قبلا معادل 250 هزار دلار بود.

شنیده ها حاکی از این است که دولت ترکیه در نظر دارد در سال 2024 میلادی مبلغ دریافت شهروندی از طریق ملک را به مبلغ 650 هزار دلار برساند. ولی فعلا به صورت رسمی و در روزنامه های کثیر الانتشار اعلام نشده است و قطعی نیست. 

لازم به ذکر است در هنگام خرید ملک برای اخذ شهروندی ترکیه مناطق ممنوعه ترکیه ملاک نبوده و شما می توانید از هر منطقه ای که مناسب برای شماست و انتخاب کردید خرید ملک داشته باشید.

شهروندی ترکیه با خرید ملک

شرکت الومیگرنت در زمینه ی ملکی و اقامتی در شهر زیبای استانبول در خدمت مشتریان عزیز می باشد. جهت اخذ مشاوره های رایگان می توانید با کارشناسان مجرب شرکت الومیگرنت در ارتباط باشید.

پیج اینستاگرام شرکت: https://www.instagram.com/alomigrant

پیوستن به گفتگو

مقایسه املاک

مقایسه